Hoe ga je aan de slag met schoolbordverf?

Hoe ga je aan de slag met schoolbordverf?

Hoe ga je aan de slag met schoolbordverf?

Voordat je begint met schilderen zorg je ervoor dat de ondergrond schoon is, zodat je een mooi eindresultaat krijgt. Vervolgens plak ik het oppervlak dat ik met schoolbordverf wil schilderen altijd af met schilderstape. Dit druk ik extra goed aan, zodat er geen lucht onder blijft zitten. Goed materiaal is vaak het halve werk, zorg er dus voor dat je roller pluisvrij is. Zie je toch enkele pluisjes of twijfel je of je roller helemaal schoon is? Plak een stuk schilderstape op je roller, hiermee verwijder je eenvoudig eventuele pluisjes. Nu gaan we echt beginnen! Zorg dat er voldoende schoolbordverf in je bakje zit. Rol de roller goed uit zodat de verf gelijkmatig verdeeld is en zet de verf dan in de breedte op, net onder de bovenkant, zo kun je de verf makkelijker verdelen. 

Rol ongeveer 4 rolbreedtes verticaal naast elkaar, van boven naar beneden. Verdeel deze 4 dan vervolgens horizontaal, van links naar rechts en rol nog een keer verticaal na. Breng hierna weer 4 nieuwe banen aan en herhaal de handelingen (verticaal, horizontaal, verticaal). Overlap steeds een klein stukje om een mooie geheel te krijgen. Is je oppervlak klaar? Verwijder het schilderstape wanneer je klaar bent met schilderen zodat er geen stukjes verf kunnen afbreken en je oppervlak mooi blijft.

De schoolbordverf van Decoverf.nl is zo ontwikkeld dat je met één laag een mooi resultaat krijgt en je een oppervlak kunt maken waar je goed op kunt schrijven. Twijfel je toch of de verf voldoende dekt? Breng dan eventueel een tweede laag aan. Laat de schoolbordverf wel goed drogen voordat je erop gaat schrijven of tekenen. Heel veel succes!

Nog een leuk idee: breng schoolbordverf eens aan op een fles of mok voor een origineel en leuk effect. Je verandert zo een saaie mok in een persoonlijke beker of een oude fles in een mooie vaas.

 

Blogger Jantiena: 43 jaar, moeder, een echte creatieveling en altijd op zoek naar de laatste trends op het gebied van wonen.

Geplaatst in: Inspiratie
28 november 2018

© 2016-2022 Decoverf.nl - Alle rechten voorbehouden